tirsdag den 6. januar 2015

Mads Ananda Lodahl


”Mads Ananda Lodahl – forfatter, foredragsholder og ødelægger af den heteroseksuelle verdensorden” – Sådan lyder det på Mads Ananda Lodahls hjemmeside: http://www.almindelig.com/




Vi har i dag på studiet haft besøg af Mads Lodahl. Kort fortalt, er Lodahl "forfatter og foredragsholder. Han har i mere end 10 år beskæftiget sig med samfundets forventninger til mænd og kvinder og med alle dem, der kommer i klemme i de forventninger. Her menes, homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede (TLGB-personer), men det er også for eksempel maskuline kvinder, feminine mænd, generte drenge, promiskuøse piger, barnløse kvinder og folk, der har en fetish, eller som ikke er monogame". (Info hentet fra Lodahls hjemmeside).

Lodahl fortalte i sit foredrag om "den heteroseksuelle verdensorden", som er en orden vi lever under, der sætter heteroseksuelle, traditionelle kønsroller og mænd på toppen af et hiraki, som "straffer" "afvigerne". Her delte Lodahl ud af egne erfaringer og oplevelser. Han snakkede han blandt andet om dét at gå med neglelak som dreng. Her udviklede det sig til en diskussion om, hvorvidt drenge der skal til at starte i skole, som gerne vil have neglelak på, får lov?
Hvis en dreng på 6 år kommer og spørger om han må få neglelak på i skole, vil jeg personligt mene, at svaret er: Ja selvfølgelig! Med det sagt, synes jeg også at det er vigtigt, at sætte sig ned, og forklare en 6 årig dreng, hvad konsekvenserne kan være. Fortælle ham om, at der kan være en fra parallel klassen som synes det er mærkeligt eller at nogle i klassen griner eller at bliver lukket ude.


Diskussionen fortsatte og Lodahl fortalte om forskellige episoder, hvor folk har henvendt sig til ham. Her kommenterede studerende "Du har selv valgt at skille dig ud, så vælger du også konsekvenserne". Her må jeg indrømme, at jeg krummede en smule tær. Så fordi man ikke passer ind i "normen" og derfor skiller sig ud for at finde sig selv og være den man er, så er man selv skyld i, at folk råber efter en og at få diverse kommentarere? Måske lidt sort på hvidt, men hvor er inklusion og mangfoldighed?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar